Acum câteva luni am scris despre cele mai comune 6 afecțiuni ale ochilor. Cu acestă ocazie, însă, vrem să aflăm mai multe despre una dintre ele - ASTIGMATISM. Deși această afecțiune se manifestă prin acuitate vizuală scăzută și lipsa percepției detaliilor și contrastelor, adesea nici nu știm că ne afectează. Hai să aflăm ce este astigmatismul.

Ce este astigmatismul?

Astigmatismul apare frecvent alături de alte probleme de vedere - cum sunt miopia și hipermetropia - și cauzează vederea neclară. Acest fenomen se petrece atunci când, fie corneea, fie arcul lentilei din interiorul ochiului are o formă neregulată. Rezultatul este că vederea devine neclară la distanță, ceea ce poate conduce la dureri de cap și disconfortul ochilor.

Diagnostic

Urmează acești 4 pași pentru a afla dacă ai astigmatism.

1) Scoate-ți ochelarii. Dacă porți lentile de contact, le poți păstra.
2) Închide sau acoperă, pe rând, câte un ochi
3) Asigură-te că păstrezi o distanță minimă de 35 de centimetri de ecran
4) Privește imaginea

TEST 1

Cum diagnosticăm astigmatismul 1 test online pentru afecțiunile ochilor eyerim

RESULTS

Cum diagnosticăm astigmatismul 1 test online pentru afecțiunile ochilor eyerim

Dacă ai vederea sănătoasă, ar trebui să vezi o serie de cercuri concentrice, în alb și negru puternic în contrast. Dacă vezi nuanțe de gri, mai degrabă decât negru și alb, dar par uniforme peste tot, ar trebui să mergi la oftalmolog. Dacă figura pare să fie o formă solidă în culoare gri, atunci chiar ar trebui să te grăbești.

TEST 2

Cum diagnosticăm astigmatismul 2 test online pentru afecțiunile ochilor eyerim

Dacă vezi unele dintre linii mai închise la culoare și mai subțiri decât restul, atunci ar trebui să vizitezi un oftalmolog, cât de curând posibil.

DECLARAȚIE DE DECLINARE A RESPONSABILITĂȚII: Nu folosi acest test pentru a-ți pune un diagnostic. Recomandarea este să mergi la un oftalmolog pentru un diagnostic final.

Tratamente

Oftalmologul îți poate oferi ochelari de vedere sau lentile de contact care să corecteze astigmatismul prin modificare modului în care lumina intră în ochii tăi. Eyerim îți poate pune la dispoziție aceste lentile speciale pentru ochelarii de vedere - nu trebuie decât să completezi informațiile legate de cilindru (cilindru și axe) din rețeta primită de la oftalmolog. Altă modalitate de tratament este o procedură non-invazivă în care pacientul poartă un set de lentile de contact rigide special create, care, în timp, pot schimba forma corneei. O altă variantă este chirurgia cu laser, însă este foarte costisitoare.

Astigmatismul este una dintre afecțiunile vizuale care se pot trata - prin chirurgie cu laser, cu lentile de contact speciale sau chiar cu ochelari de vedere. Atunci când cumperi ochelari de vedere ca tratament din eyerim e-shop, nu uita să completezi în comandă informațiile despre cilindru și axe. Dacă ai întrebări, nu ezita să îi contactezi pe colegii noștri prietenoși de la serviciul de relații cu clienții, care te pot ajuta. Nu în ultimul rând, nu uita să mergi la oftalmolog o dată pe an.