Soarele de afară, lumina artificială și radiațiile emise de monitorul calculatorului în interior. Condițiile de lumină schimbătoare sunt adesea o provocare pentru cei care poartă ochelari. De aceea, EssilorLuxottica aduce cea mai recentă soluție tehnologică - lentilele fotocromatice Transitions® Light Intelligent Lenses™! De ce ar trebui să alegeți aceste lentile?

În articolul precedent, am vorbit despre ochelarii fotocromatici (auto-nuanțați) – sunt ochelari care își schimbă culoarea lentilelor în funcție de expunerea directă la lumina soarelui. Cu siguranță, este cea mai confortabilă modalitate de a proteja și corecta vederea simultan.

Cum funcționează ochelarii fotocromatici?

Ochelarii fotocromatici se întunecă automat și rapid. Când sunt expuși la lumina soarelui, compușii fotoreactivi din lentile reacționează la radiațiile ultraviolete. Acest proces provoacă întunecarea lentilei, protejând ochii de strălucirea nedorită și de efectele dăunătoare ale radiației UV. Când condițiile de iluminare devin mai puțin strălucitoare, cum ar fi atunci când intri într-o cameră, lentilele revin treptat la starea lor inițială transparentă. Procesul de întunecare durează aproximativ 30 de secunde, în timp ce revenirea la starea transparentă durează aproximativ 5 minute.

Există multe tipuri de ochelari fotocromatici disponibili pe piață, dar noi dorim întotdeauna să aveți parte de tot ce-i mai bun. De aceea, în oferta eyerim veți găsi lentile fotocromatice Transitions® Light Intelligent Lenses™ de la gigantul optic mondial EssilorLuxottica. Ce face ca aceste lentile să fie speciale? Haideți să vedem.

1) Transitions Signature GEN 8®

Acești ochelari adaptativi de generația a opta sunt concepuți pentru uz zilnic. În interior sunt transparenti, dar încep să se întunece când sunt expuși la lumina UV. Oferă 100% protecție împotriva radiației UV și sunt disponibili în două culori: maro (pentru creșterea contrastului) și gri (neutră, pentru percepția corectă a culorilor).

 

2) Transitions XTRActive®

Dacă ești în mod special sensibil la lumină sau ești frecvent expus la lumină intensă, noile lentile Transitions XTRActive® sunt pentru tine. Acestea sunt cele mai întunecate lentile fotocromatice, cu protecție suplimentară împotriva luminii, ideale și pentru șoferi. Oferă 100% protecție împotriva radiațiilor UV și se întunecă eficient și filtrează până la 34% din lumina albastră în interior și până la 90% în exterior. În interior rămân ușor colorate, dar acest lucru nu afectează calitatea vederii. Vestea bună este că tranziția de la starea întunecată la cea transparentă este cu 35% mai rapidă decât la alte lentile.

Studiile realizate cu purtători de ochelari au arătat că în multe situații - cum ar fi condusul, expunerea la lumina intensă a zilei, privitul la ecran sau în locurile expuse la lumină artificială - aceștia preferă noua generație de lentile Transitions XTRActive.

Întrebări Frecvente

 

1) Cum se deosebesc lentilele Transitions de lentilele transparente tradiționale?

Lentilele transparente tradiționale corectează eficient vederea dacă ai un defect de refracție (miopie, hipermetropie, presbiopie sau astigmatism). Lentilele Transitions merg însă un pas mai departe, asigurându-se că ochii tăi sunt expuși doar la cantitatea optimă de lumină în orice condiții de iluminat.

2) Lentilele Transitions blochează radiațiile UV și lumina albastră?

Lentilele Transitions blochează până la 100% din radiațiile UV dăunătoare, care pot deteriora ochii, incluzând arsurile corneene și degenerarea retinei. Filtrarea luminii albastre de la dispozitivele digitale este, de asemenea, un mare avantaj. Lentilele Transitions Signature GEN 8 filtrează până la 20% din lumina albastră dăunătoare în starea transparentă și până la 85% în starea întunecată. Lentilele Transitions XTRActive se întunecă până la 34% din lumina albastră în interior și până la 90% în exterior.

3) Pot adăuga lentilele Transitions la orice ramă?

Lentilele Transitions pot fi adaptate la orice ramă disponibilă la eyerim, astfel încât să poți combina cu ușurință cea mai recentă tehnologie în îngrijirea vederii cu stilul tău personal.

4) Pot alege lentilele Transitions dacă nu am defecte de vedere?

Vestea bună este că poți beneficia de tehnologia avansată a lentilelor Transitions chiar dacă nu ai nevoie de corecție. Pur și simplu alege orice ramă din oferta eyerim. Când alegi ochelarii, selectează opțiunea "Fără dioptrii" și apoi în pasul următor "Lentile fotocromatice".

  • Lentilele Transitions Signature GEN 8 sunt ideale pentru uz zilnic și sunt disponibile în două culori. Oferă cea mai bună protecție pentru ochii tăi împotriva reflexiilor orbitoare.

  • Lentilele Transitions XTRActive sunt ideale pentru cei care petrec mult timp în lumina directă a soarelui sau în mașină. Se activează și reduc reflexiile oriunde te-ai afla.
     

5) Am nevoie de ochelari de soare cu dioptrii dacă am deja lentilele Transitions?

Chiar dacă ai lentilele Transitions, este bine să ai și ochelari de soare cu dioptrii, care vor fi mai confortabili în timpul expunerii prelungite la soare, cum ar fi în vacanțe. Ochelarii fotocromatici nu înlocuiesc în totalitate ochelarii de soare, dar sunt o opțiune suplimentară care ușurează trecerea dintre interior și exterior.


Vrei să afli mai multe despre proprietățile unice ale lentilelor fotocromatice Essilor? Alege-le și la eyerim!