3.10.2022 8750 vizualizări 2 minute de citit Mergeți la e-shop

Ziua mondială a vederii 2022: De ce să nu uităm de sănătatea ochilor?

Ziua Internațională a Vederii se sărbătorește în a doua Joi din Octombrie. Este coordonată de IAPB sub VISION 2020 Global Initiative și încearcă să atragă atenția despre problemele vederii și cauzele orbirii. În acest an, Ziua Internațională a Vederii se ține în 13 Octombrie.

În fiecare an, Ziua Internațională a Vederii se concentrează pe a aduce în atenția publicului problemele de orbire și de slăbire a vederii pentru a conștientiza efectele graveale acestora. Aproximativ 285 milioane de oameni din întreaga lume au probleme cu vederea deși 80% din aceste probleme pot fi evitate. Dacă fiecare dintre noi și-ar vizita optometristul o dată pe an, opt din zece persoane nu și-ar pierde deloc vederea datorită diagnosticării timpurii.

Cu toate acestea, dacă vă supuneți unei măsurători oculare, însă nu rețineți valoriledioptriilor dumneavoastră, avem vești bune pentru dumneavoastră. Nu trebuie să mergeți din nou să vă luați măsurătorile, datorită aplicației noastre gratuite Lens Scan puteți măsura valorile exacteale dioptriilor dumneavoastră din confortul casei dumneavoastră. Instrucțiunile cu privire la modul de realizare și toate informațiile despre Lens Scan pot fi găsite AICI. 

5 exerciții rapide pentru relaxarea ochilor

Din cauza școlii sau a activității de lucru, petrecem zilnic multe ore în fața computerelor sau telefoanelor mobile, iar atunci când ne dorim o pauză, ne îndreptăm tot spre dispozitivele digitale. Pare o activitate relaxantă, însă ochii noștri încă lucrează din greu fără vreo odihnă reală. Prin urmare, cum să le oferim o pauză? Iată 5 exerciții simple pentru ochi pe care le puteți face oriunde ați fi.

1) Ieșiți afară

Oferiți ochilor dumneavoastră o schimbare de mediu și ieșiți afară. Nu este posibil? Nu contează, cumpărați o plantă verde și puneți-o la aproximativ 6 metri de masa dumneavoastră (o veți folosi în timpul următorului exercițiu)

2) Regula 20-20-20

La fiecare 20 de minute, timp de 20 de secunde uitați-vă la un obiect așezat la o distanță de 20 ft (aprox. 6 metri) - ideal la planta din exercițiul 1.

 

3) Clipiți

Când ne uităm la ecrane, clipim mai puțin. Prin urmare, închideți și deschideți încet ochii de câteva ori și apoi încercați să observați mai mult cât de des clipiți.

4) Forma figurii 8

Imaginați-vă figura 8 mare undeva la distanță. Urmați cu privirea linia figurii de câteva ori - o dată mai încet, o dată mai repede. Aceste mișcări sunt complet diferite de ceea ce fac de obicei ochii dumneavoastră.

5) Bucurați-vă de întuneric

Oferiți ochilor dumneavoastră un moment de odihnă completă - acoperiți-vă ochii cu mâinile, respirați de trei ori profund și simțiți fluxul de energie.

5 rýchlych cvikov pre zdravé oči, ktoré možete robiť doma aj v práci

Astăzi nu vrem să contribuim la distrugerea vederii dumneavoastră uitându-vă la ecranul computerului sau telefonului, așa că v-am pregătit un sumar rapid cu privire la modul în care se simte lumea când poate vedea. Te încadrezi în aceste cifre?

World Sight Day 2017

Protejează-ți ochii - merită!

Ondrej

Ondrej a studiat optometria în Cehia și în Letonia. Ca optometrist, a făcut peste 3.000 de consultații și a avut peste 5.000 de clienți. Ondrej a început să lucreze la Eyerim deoarece crede în dezvoltarea și inovațiile din segmentul de optică. În opnia sa, “toată lumea merită ochelari de calitate la un preț rezonabil”. Întrebați-l orice în discuția de mai jos și vă va ajuta cu plăcere.

POSTĂRI SIMILARE
4 sfaturi despre cum să vă alegeți ochelari pentru condus

Știați că majoritatea accidentelor sunt cauzate de vederea slăbită a șoferului? Alegerea potrivită a ochelarilor va transforma șofatul într-o experiență mai plăcută și mai sigură.

Ce este EYESHAKER? 3 motive pentru care merită să îl ai!

Te-ai săturat să îți cureți lentilele de marginea tricoului? Știm cum este. E timpul să încerci ceva nou, ce zici?

De ce aveți nevoie de ochelari de soare sport și cum vă pot îmbunătăți performanța?

De ce aveți nevoie de ochelari de soare sport? Ce tipuri de lentile există și culoarea lentilelor este legată de sportul practicat?

Aveți întrebări? Întrebați-l pe optometristul nostru.