Trebuie să recunoști! Dacă nu este o urgență, programarea la oftalmolog nu apare pe lista ta. Chiar și mai rău, deja porți ochelari de vedere și poți vedea „numai bine”, așa că nu mai sunt necesare verificări regulate, nu-i așa? Ei bine, situația ochilor tăi nu este ceva ce e de ignorat și un test de vedere nu trebuie să fie un lucru ce se întâmplă o dată în viață. Acestea sunt 6 semne obișnuite care arată că este timpul să vizitezi un oftalmolog.

1. Ai peste 40 de ani

Este foarte important să faci câte un test de vedere din când în când de-a lungul vieții. Din nefericire, vederea ta nu va fi mereu la fel de bună. Pentru aceia care nu au purtat ochelari de vedere în viața lor și au peste 40 de ani, testele ocazionale sunt un lucru înțelept. Există o mare șansă ca ochii tăi să aprecieze ochelari pentru citit.

2. Vedere încețoșată

Dacă îți este greu să vezi clar obiectele aflate la depărtare înseamnă că suferi de vedere încețoșată. Cele mai tipice motive pentru aceasta este miopia și hipermetropia. Nu poți rezolva aceste probleme fără ajutorul oftalmologului. Nu pierde timpul și vizitează doctorul înainte să fie prea târziu.

3. Vezi dublu

Cumperi unul și primești unul gratis, bună afacere, huh? Totuși, nu și când vine vorba de vederea ta. Când ochii tăi încep să își facă de cap și vezi obiecte dublu în fața ochilor tăi, este un indiciu de probleme serioase la nivelul ochilor ce nu ar trebui ignorate.

4. Nu faci diferența între culori

Dificultatea de a diferenția nuanțele de culoare este de asemenea cunoscută ca daltonismul. Din (ne)fericire, această boală este mai mult întâlnită printre bărbați și poate fi destul de enervantă. Dacă ți se pare că ai această problemă, ar fi bine să consulți un medic.

6 motive să vizitezi oftalmologul chiar acum

5. Te dor ochii sau ți se înroșesc

Acest simptom este adesea ignorat de mulți dintre noi, mai ales după ce petrecem ore întregi în fața calculatorului. În orice caz, durerea ochilor și înroșirea acestora indică o infecție care trebuie verificată de către un expert. În orice caz, aceste simptome pot provoca astenopia, care este o boală ce necesită atenție medicală.

6. Porți deja ochelari de vedere

O analiză medicală nu este un proces care trebuie efectuat o viață întreagă. Dacă porți deja ochelari nu înseamnă că nu trebuie să verifici din când în când starea ochilor tăi la un oftalmolog. Din nefericire, lentilele de vedere nu îți redau vederea, acestea doar îngreunează procesul de slăbire al ochilor. Așa că e bine să îți aduci aminte când a fost ultima dată când ai avut un control și să îți faci programare cât mai curând.

6 motive să vizitezi oftalmologul chiar acum

Poți scăpa foarte ușor de eventuale probleme de vedere dacă soliciți ajutor la timpul potrivit. Dacă simți că unele din aceste semne se regăsesc în viața ta, ar fi bine să îți faci o programare la oftalmolog cât mai curând. După ce ai terminat de acest pas, tot ce mai rămâne este să îți alegi ramele. Cumpără-le săptămâna viitoare și bucură-te de 50% la ochelarii de vedere.Verifică întreaga colecție de rame aici.

Sfat rapid: Dacă lucrezi la calculator foarte mult, ar fi bine să îți faci o programare înainte de amiaz. Ecranul monitorului îți dilată pupilele și s-ar putea să afecteze rezultatele.