Ochelarii de soare polarizați nu sunt doar una dintre cele mai vizitate categorii de pe eyerim, ci și categoria despre care primim cele mai multe întrebări. Ce sunt lentilele polarizate? Vederea rămâne neprotejată dacă nu porți ochelari de soare polarizați? Care sunt avantajele? Și, cel mai important, merită să plătești mai mult pentru ei?

Ce este polarizarea?

În termenii din fizică, lumina este descrisă ca fiind o undă electromagnetică care vibrează în spațiu în direcții geometrice multiple. Toate sursele obișnuite de lumină pe care le cunoaștem (soarele, lampa din cameră sau o lumânare) produc lumină nepolarizată. Acest lucru înseamnă că sarcinile electrice vibrează în multe direcții. Procesul transformării luminii nepolarizate în lumină polarizată se numește polarizare și, în linii foarte mari, este o modalitate de a determina lumina să vibreze doar într-o singură direcție.

Ați obosit deja? Din fericire, acesta nu este un blog științific, așa că vom explica pe înțelesul tuturor.

Există două tipuri de lumină: verticală („cea bună”) și orizontală („cea rea”). Cea verticală coboară de sus și este dispersată și apoi absorbită de obiectele din jurul nostru. Acest lucru ne permite să vedem. Cea orizontală este acea lumină care se reflectă de pe suprafețele netede și ne intră direct în ochi, orbindu-ne. Acesta este fenomenul cunoscut sub numele de strălucire orbitoare.

Asta înseamnă că ochelarii de soare nepolarizați nu-mi protejează deloc vederea?

Nu, în niciun caz. Toți ochelarii de soare de marcă au filtre 100% UV care îndeplinesc cele mai înalte standarde ale UE.  Fără excepție, lentilele disponibile pe eyerim blochează razele dăunătoare și oferă protecție deplină împotriva razelor UVA, UVB și UVC.  Lentilele polarizate oferă magia tehnologică suplimentară a confortului împotriva strălucirii orbitoare.

Prin urmare, pentru ce sunt buni ochelarii de soare polarizați și de ce aveți nevoie de ei?

Ochelarii de soare polarizați sunt excelenți pentru condus, protejându-vă de lumina enervantă și de multe ori periculoasă reflectată de pe suprafața drumului sau de pe capota altor mașini. Pe de altă parte, pescarii și marinarii, au nevoie de polarizare pentru a evita razele orbitoare care se reflectă din apă. În mod similar, ochelarii de soare polarizați sunt excelenți în vacanță, pentru a filtra strălucirea orbitoare reflectată de mare sau nisip, dar și de zăpadă sau gheață.

Pasionații de activități în aer liber, cum ar fi cei care fac jogging, drumeții, ciclism sau golf, cu toții se pot bucura de o vedere mai clară datorită tehnologiei de polarizare.  Orice practicant de ski sau snowboarding vă poate spune cât de ușor poate o strălucire orbitoare să ascundă privirii denivelările și imperfecțiunile de pe pârtie.

what is polarization and polarized sunglasses watersportswhat is polarization and polarized sunglasses hikingwhat is polarization and polarized sunglasses wintersportswhat is polarization and polarized sunglasses cyclingwhat is polarization and polarized sunglasses fishing

Care lentile polarizate sunt cele mai bune?

În general, toate mărcile recunoscute internațional produc lentile polarizate de o calitate excepțională. Însă, există anumiți producători, care duc progresul tehnologic la următorul nivel. Haideți să-i cunoaștem.

Ochelarii polarizați de la Oakley sunt simbolul angajamentului acestei companii de a inova constant în domeniul opticii.   Tehnologia Oakley HDPolarized elimină nevoia de a aplica adeziv sau filtre pe lentile.  Lentilele sunt turnate dintr-un singur strat și combinația cu tehnologia Oakley High Definition Optics® (HDO®) face ca acestea să fie unele dintre cele mai clare lentile disponibile pe piață.

Marca Polaroid este cea care a pus la dispoziția tuturor ochelarii polarizați. După cum indică numele mărcii, toate produsele lor, de la ochelari de soare accesibili ca preț pentru confortul de zi cu zi până la gama Polaroid Premium și colecția pentru copii, dispun de lentile polarizate. Lentilele UltraSight™  de la Polaroid sunt realizate din nouă elemente funcționale, inclusiv un strat rezistent la zgârieturi atât pe suprafața exterioară, cât și pe cea interioară.

Nu în ultimul rând, să nu uităm de marca de referință pentru ochelarii polarizați! Ochelarii de soare polarizați Ray-Ban au fost creați inițial pentru piloții avioanelor de vânătoare, care sunt expuși la niveluri extreme de lumină solară directă. Peste 70 de ani de inovație garantează claritate vizuală, contrast îmbunătățit și niveluri minime de tensionare a ochilor. Ray-Ban oferă lentile polarizate de diferite culori pentru toate modelele lor clasice mereu în trend, inclusiv gamele Aviator, Wayfarer și Clubmaster.

Merită?

O întrebare importantă cu care s-a confruntat fiecare dintre noi – își merită ochelarii de soare polarizați prețul? Haideți să facem o listă obiectivă de avantaje și dezavantaje. Indiferent dacă vă petreceți ziua activ în lumina soarelui sau dacă vă place să conduceți, să mergeți cu bicicleta sau să faceți drumeții, ochelarii de soare polarizați sunt cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Aceștia:

●   Reduc reflexiile și strălucirea orbitoare prezente în preajma zăpezii sau apei

●   Reduc extenuarea oculară

●   Sporesc confortul ocular și vă permit să vedeți obiectele chiar și când strălucesc foarte tare

●   Îmbunătățesc claritatea vederii și contrastul pentru obiectele de la nivelul solului

Pe de altă parte, deși lentilele polarizate îmbunătățesc contrastul și asigură o mai bună protecție, în anumite ocazii pot avea și dezavantaje. Dat fiind faptul că aceștia fac o imagine de pe ecran să dispară la anumite unghiuri, pot reduce vizibilitatea imaginilor produse de ecranele LCD (telefoane mobile, dispozitive GPS, bancomate). De exemplu, piloții sau operatorii de mașinării grele nu au voie să poarte ochelari de soare polarizați.

În ciuda celor câteva inconveniente, considerăm că ochelarii de soare polarizați sunt fără îndoială cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră! Fie că ieșiți la jogging sau jucați golf în weekend, conduceți spre locul de muncă sau pur și simplu stați la soare, lentilele polarizate sunt un accesoriu de nelipsit. Pentru mine personal, când am achiziționat prima pereche de ochelari pliabili Persol Steve McQueen m-am simțit ca atunci când mi-am luat primul iPhone.   Bineînțeles că și cu fostul meu telefon puteam să răspund la apeluri, să-mi verific e-mailul și să fac poze. Dar, așa cum vă va spune multă lume, după ce prinzi gustul incredibilei ușurințe de utilizare și performanței oferite de iPhone, nu există cale de întoarcere. Este exact la fel cu ochelarii de soare polarizați.

Deci, ce credeți? Sunt ochelarii polarizați potriviți pentru dumneavoastră? Descoperiți oferta noastră completă de ochelari de soare polarizați chiar acum! Nu vă îngrijorați dacă nu sunteți 100% siguri cu privire la alegerea făcută. Pe eyerim, avem o politică de returnare în 30 de zile – dacă nu sunteți încântați de noua pereche de ochelari polarizați, îi puteți returna. Dar noi punem pariu că vă veți îndrăgosti de ei!

 


În acest articol am fost inspirați din aceste imagini:

www.oakley.com/en/evzero-path-prizm-daily-polarized/product/W0OO9308PZDP
https://illuminataeyewear.com/public/upload/files/polarized.JPG
https://cdn.fotoagent.dk/custom_design_module/12160/images/technology/lens_performance/filter_8.jpg
https://www.sunglasswarehouse.com/blog/wp-content/uploads/2015/04/sw_polarized_fallback.jpg
https://davidjann.com/wp-content/uploads/2016/11/Polarized-vs-Non-Polarized-Sunglasses-1140x600.jpg
https://speert.com/product_images/uploaded_images/polarization-simulation-text.jpg