Oakley a fost mereu fruntaș în noile tehnologii pentru ochelari de sport. O dată cu lansarea tehnologiei PRIZM, care adaptează aproape magic vizibilitatea pentru diverse condiții de sport, aceștia și-au consolidat poziția de lideri și au dus ochelarii de soare și de ski la un alt nivel. Ce e cu atâta agitație în jurul Prizm, cum funcționează, ce are de oferit și cum s-a răspândit această tehnologie printre cei mai mari atleți ai lumii? Noi avem răspunsul.

Ce este PRIZM și cum funcționează?

Chiar dacă ochii tăi pot distinge dintre 10 milioane de culori și pot vedea obiecte în mișcare în diverse condiții luminoase, aceștia au uneori nevoie de ajutor pentru a putea vedea anumite lucruri pe care creierul nu le va putea procesa. Măsurând întreg spectrul electromagnetic la fiecare tip de mediu înconjurător, inginerii Oakley au încercat să definească culorile cele mai importante în diverse situații precum râuri, drumuri și pârtii abrupte de munte. După 15 ani de cercetare și dezvoltare, Oakley lansează tehnologia Oakley PRIZM™ care adaptează vizibilitatea la tipul de împrejurare astfel încât lentila va procesa culorile și va ajuta la îmbunătățirea performanței și a siguranței.

Această tehnologie îmbunătățește scopul primar al oricărei lentile indiferent de activitate și este într-adevăr ceva revoluționar pentru orice sportiv. Scopul Oakley este de a revoluționa sportul și trebuie să recunoaștem, se îndreaptă cu bine în această direcție.

 

Există vreo diferență între lentilele PRIZM și cele Polarizate?

Încă de când Oakley a lansat primele lentile Prizm, a fost un mare interes pentru tehnologia aceasta. Cu taote acestea, încă sunt persoane care nu văd diferența dintre Prizm și lentilele polarizate. Ei bine, răspunsul scurt este: „da, sunt diferențe!”, polarizat și Prizm sunt două lucruri diferite. Lentilele Prizm sunt lentile de contrast dar acestea au posibilitatea de a filtra anumite culori pentru o vizibilitate mai bună. Această abilitate face ca lentilele Prizm să fie optimizate special pentru anumite sporturi sau activități precum goldul, alergatul, skiing sau snowboarding.

Polarizarea, pe altă parte, este un filtru care blochează lumina orizontală care se reflecăt din suprafețe fine precum drumurile ude sau suprafețe cu apă. Practic orice lentilă poate să ofere filtru polarizat, indiferent dacă lentila este de contrast, Prism sau neutră.

Ochelarii de ski Oakley Prizm - Revoluție în sporturile de iarnă

Ochelarii de ski Prizm de la Oakley au fost lansați prima dată în 2014 și chiar de atunci, toată lumea știa ce buni vor fi aceștia. Încă de la lansare, Oakley nu a încetat să lanseze versiuni noi de lentile speciale pentru sporturile de iarnă. Ochelarii de ski cu tehnologia de ski PRIZM™ îți permite să vezi denivelările, găurile și orice alte detalii de pe pârtie fără să te chinui pentru a face diferența dintre anumite forme sau culori. Aceste lentile revoluționare vin în șase culori diferite, toate fiind pregătite să performeze în diverse condiții de lumină.

Oakley PRIZM™ Black Iridium
Oakley PRIZM™ Black Iridium
Condiții: Vreme însorită / senină
VLT: 3 - 8%
Categorie: S3


Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Condiții:
Senin / Mediu / Înnorat
VLT: 8 - 18%
Categorie: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Condiții:
Senin / Mediu / Înnorat
VLT: 8 - 18%
Categorie: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Condiții:
Senin / Mediu / Înnorat
VLT: 8 - 18%
Categorie: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Rose
Oakley PRIZM™ Rose
Condiții: Mediu / Zăpadă și Ceață
VLT: 18 - 43%
Categorie: S2 - S1


PRIZM™ Hi Pink Iridium
PRIZM™ Hi Pink Iridium
Condiții: Scăzute/ Zăpadă și Ceață
VLT: 43 - 80%
Categorie: S1

Avem vești bune! Începând de astăzi, tehnologia PRIZM™ este disponibilă pe toate modelele de ski Oakley, așa că te poți bucura de claritate indiferent de modelul preferat. De la bestselleri internaționali precum Oakley Flight Deck și fratele său Oakley Flight Deck XM până la Oakley A-Frame 2.0 sau Oakley Airbrake XL care întăresc imaginea de Stormtrooper. Ah! Desigur și modelul nostru preferat, Oakley Line Miner! Crede-ne, vei uita de modelele tradiționale după ce le probezi pe acestea!

Tehnologia Prizm a fost susținută de mai mulți atleți profesioniști. Campionul mondial și medalial la Jocurile Olimpice, Mark McMorris este unul din cei care a testat lentilele Prizm optimizate la zăpadă, iar astăzi are propriul său model Oakley Signature Series disponibili și pe eyerim. Să nu uităm de asemenea de legende precum Lindsey Vonn, Shaun White sau Aksel Lund Svindal a căror succese au consolidat și confirmat abilitățiile tehnologiei PRIZM.

Oakley PRIZM ski goggles

Ochelari de sport Oakley Prizm - Golf, Road, Trail și multe altele

Inginerii Oakley au împins limitele tehnologiei Prizm și mai departe. Au testat mai multe sporturi și astăzi multe din modelele ochelarilor de soare Oakley au lentile PRIZM optimizate pentru diverse sporturi precum Prizm Golf, Prizm Road, Prizm Trail și multe altele.

PRIZM™ Road sport sunglasses
PRIZM™ Road

Această lentilă intensifică culorile albastru și verde astfel încât orice biciclist poate observa clar detaliile și schimbările din suprafața unui drum. Comandă pereche de Oakley Radar EV PATH Prizm și bucură-te de cursă.

PRIZM™ Golf sport sunglasses
PRIZM™ Golf

Aceste lentile permit jucătorilor de golf să observe diversele texturi și să diferențieze nuanțele de verde. Cu modelul Oakley Flak Draft Prizm poți vedea clar traseul pe care trebuie să îl urmezi.

PRIZM™ Trail sport sunglasses
PRIZM™ Trail

Acese lentile sunt excelente pentru că intensifică culorile roșu și maro astfel încât poți depista cu ușurință nisipul, pietrele și rădăcinile de pe o potecă la viteza luminii. Încearcă Oakley EVZero Path Prizm - o alegere perfectă pentru orice pasionat de poteci, montaniști sau chiar bicicliști care adoră adrenalina.

PRIZM™ Deep water polarized sport sunglasses
PRIZM™ Deep Water

Iubitori ai sporturilor de apă, fiți pe fază! Această lentilă polarizată amplifică foarte bine culorile verde și roșu și totodată filtrând culoarea albastru - destul de folositor sub apă. Cu o pereche de Oakley Holbrook Metal Prizm vei avea vedea mult mai bine ce se petrece sub apă.

Ambele Oakley Prizm Snow și lentilele Sport au îmbunătățit drastic contrastul ceea ce rezultă în experiențe vizuale impresionante în toate sporturile. Poți intra pe oakley.com pentru a afla mai multe mai multe despre tehnologia lentilelor  PRIZM™ și epxlorează varietatea de opțiuni pe care le oferă. De curând, Oakley a intrat in aceeași echipă cu VSCO, faimos editor de fotografie, pentru a aduce tehnologia Prizm direct pe telefoanele noastre. DEci, dacă te întrebi cum se vede prin lentilele Prizm, verifică Oakley Prizm presets și vezi diferența.

Oakley PRIZM sport sunglasses polarized

Niciun cuvânt sau imagine nu vor exprima vreodată experiența lentilelor Prizm, trebuie să le încerci chiar tu! Află care este selecția noastră pentru ochelari de ski și de snowboarding de la Oakley cu această tehnologie și explorează ce înseamnă de fapt claritate perfectă. Cumpără orice ochelari de ski de pe eyerim până pe 25 februarie și bucură-te de de o reducere de 20% pe loc. Și acesta este momentul unde afli vești și mai bune...dacă mergi pe pagina noastră de Facebook, poți câștiga 450 RON pentru a cumpăra o pereche de ce ochelari vrei tu de pe eyerim. Mult noroc!