De ani de zile, am fost obișnuiți cu etalarea extravagantă a bogăției. Din ce în ce mai des însă, începe să apară curentul opus. Imaginează-ți un pulover din cașmir moale, perfect ajustat, în tonuri discrete sau o geantă atât de atent lucrată încât cusăturile sale sunt aproape invizibile. Fără logo-uri sau ornamente stridente, ci o eleganță discretă care vorbește mai mult decât cuvintele. Hai în lumea "Old money".
 

Quiet luxury - eyerim blog
haileybieber


Criza economică și HBO... Cum a apărut curentul Old money?

Deși termenul oficial de "Old money" este relativ nou, filozofia atemporalității și a minimalismului există de zeci de ani - ca parte integrantă a stilului de viață al franțuzoaicelor. Ele sunt exemplele eleganței fără prea mult efort.

Așadar, de ce este atât de actuală obsesia pentru "bogățiile ascunse"? Cultura pop a jucat cu siguranță un rol. Serialul Succession de la HBO este o dovadă. Reprezentarea "esteticii bogăției" a familiei Roy a fost îndrăgită de milioane de telespectatori din întreaga lume. Într-o scenă memorabilă, Tom râde de geanta Burberry "ridicol de voluminoasă" pe care o are prietena lui Greg în încercarea de a impresiona familia bogată. 

Un alt exemplu al acestui stil a fost procesul lui Gwyneth Paltrow, la care actrița a venit îmbrăcată în tricotaje șic, cu accesorii minimaliste și pantofi eleganți de la The Row. Puloverul crem aparent simplu din prima zi a procesului a fost imediat cumpărat de fani, în ciuda prețului său (595 de dolari).

Social media se adaugă, de asemenea, la această tendință. Hashtag-ul #QuietLuxury și #OldMoney a avut peste 298,1 milioane de vizualizări pe TikTok. Legenda lifestyle generației Z, Sofia Richie Grainge, a dat un impuls major acestei nebunii. Milioane de oameni din întreaga lume caută tutoriale despre cum să obțină stilul ei vestimentar perfect de zi cu zi.

Quiet Luxury - eyerim blog
sofiarichiegrainge
 

Deși cultura pop și rețelele de socializare ar putea duce la această popularitate, rădăcinile reale ale Old money se află în schimbările sociale. Criza economică din 2008 a pus capăt epocii glamour Y2K și a inaugurat minimalismul. Provocările economice determină adesea lumea modei să se orienteze către piese atemporale și funcționale. 

Odată cu creșterea conștientizării globale a sustenabilității și a capcanelor fast fashion-ului, Old money capătă o rezonanță și mai mare. Astfel, Old money promovează valoarea de durată în detrimentul modei trecătoare și încurajează modele care pot fi prețuite ani la rând.

 

Descoperă 5 cele mai tari tendințe de ochelari pentru 2024!


Cui se adresează Old money?

În ciuda primei impresii că această tendință se adresează doar celor bogați, nu este așa. Este un stil pentru oricine care apreciază minimalismul, materialele de calitate și eleganța discretă. Dacă îți place moda, dar nu vrei să fii centrul atenției, Old money este pentru tine.

Quiet luxury - eyerim blog
viki.ortner


Modele din garderobă pe care trebuie să le ai neapărat

Concentrează-te pe simplitate și eleganță. Cheia este alegerea unor piese de calitate și atemporale, care se asortează perfect. Mocasini clasici, trench-uri atemporale, pantaloni perfect ajustați și tricouri de calitate, fără logo-uri sau decolteuri vulgare. 

Uită de culorile stridente și neon. Această tendință este dominată de bej, crem, negru, bleumarin și alb. Iar când vine vorba de materiale, alege-le pe cele mai fine și mai confortabile - cașmir, mătase, lână și in. 

Quiet luxury - eyerim blog
terezasulc


Atunci când alegi ochelari de soare barbati online, optează pentru cei cu un design minimalist, care să-ți accentueze personalitatea. Mergi la sigur cu ramele negre, albe sau maro Havana. 

 

Descoperă oferta noastră de ochelari în stilul Old money!

 

Înconjoară-te de calitate și eleganță care exprimă mai mult decât o mie de cuvinte. eyerim se bucură să te ajute în acest scop!