V-ați cumpărat ochelari noi și aveți dureri de cap? Vă simțiți ochii obosiți? Ochelarii nu vi se potrivesc? Comandarea unui alt model nu este întotdeauna o soluție. Încercați mai întâi aceste recomandări venite din partea optometriștilor noștri.

Ochii se obișnuiesc cu noile dioptrii timp de o săptămână

Dacă ați trecut la alte valori ale dioptriilor, trebuie să așteptați câteva zile până când această schimbare va fi percepută și de creierul dv. În primele zile, este normal să aveți ușoare dureri de cap și senzația de oboseală a ochilor sau chiar vedere distorsionată, în unele cazuri (de exemplu, puteți vedea un romb în loc de pătrat). Dacă aveți astigmatism, puteți experimenta senzația că podeaua se înalță atunci când urcați pe scări. Durează o săptămână ca să vă obișnuiți cu noii ochelari, iar în cazul lentilelor progresive (multifocale), această perioadă este de 2 săptămâni. Optometriștii noștri vă recomandă să urmați următoarele sfaturi:

- Începeți să purtați noii ochelari dimineața - în acest fel, ochii dv. se vor trezi la un mediu nou și se vor adapta mai ușor.
- Folosiți ochelarii noi cât mai mult posibil și nu îi purtați NICIODATĂ alternativ cu vechii ochelari. Nu începeți să purtați prima oară noii ochelari seara pentru că acest lucru va deruta atât creierul, cât și ochii dv.
- Începeți să purtați mai întâi acasă noii ochelari și, în mod ideal, în weekend, atunci când nu lucrați 8 ore în fața calculatorului. Chiar dacă aveți protecție împotriva luminii albastre, ochii dv. vor fi mai solicitați pentru citit, condus etc.
- Dacă aveți lentile progresive (multifocale), încercați să vă uitați alternativ la distanță și la apropiere. Așezați-vă pe canapea și încercați să citiți câteva rânduri dintr-o carte, iar apoi să vă uitați la televizor. Alternați aceste activități pentru câteva minute pentru a găsi unghiul ideal de vedere.

Dacă problemele persistă pentru mai mult timp, contactați-vă oftalmologul..

Ajustați pernițele nazale în funcție de forma nasului

Dacă noii ochelari nu stau bine pe nas, ajustați distanța între pernițele nazale. Îndoiți ușor ambele pernițe nazale în funcție de direcția dorită și probați ochelarii în fața oglinzii. Pernițele ar trebui să stea confortabil pe nas. Dacă ochelarii stau strâmb pe față, scoateți-i și repetați procedura.

Ajustați pernițele nazale în funcție de forma nasului

Încălziți ochelarii cu foehnul și îndoiți ușor capătul brațelor

Dacă ochelarii vă sunt prea mari și vă alunecă de pe nas, ajustați capătul brațelor care se așază pe urechile dv. Înainte să îndoiți brațele, încălziți-le cu foehnul ca să nu le rupeți. Curentul de aer cald nu trebuie îndreptat spre lentile pentru că acestea ar putea fi deteriorate din cauza aerului cald. Durează cel puțin 30 de secunde pentru a încălzi brațele pentru începutul operațiunii. Dacă brațele sunt încă rigide, le puteți încălzi pentru mai mult timp. Nu folosiți flacără deschisă (brichete, lumânări) pentru că acestea pot deteriora materialul și culoarea ochelarilor.

Dacă ați urmat aceste recomandări și ochelarii nu vi se potrivesc în continuare, nu vă faceți griji. La eyerim, beneficiați de o politică de retur de 30 de zile. Dv. veți decide, desigur, dacă returnați produsul sau nu.