22.11.2017 438353 vizualizări 4 minute de citit Mergeți la e-shop

Mărimea contează - Cum să vă alegeți mărimea potrivită pentru ochelari

Industria online de ochelari s-a dezvoltat masiv în ultima perioadă, iar cumpărarea de ochelari online se face acum mai ușor ca niciodată. Secretul alegerii unei perechi de ochelari care să vi potrivească perfect este simplu: cunoașteți-vă mărimea. Astăzi, Am conceput un ghid de măsurare care vă poate răspunde la orice întrebare. Haideți să aflăm totul despre potrivirea perfectă, dimensiunile ramelor și trucuri de măsurare.  

Înțelegerea dimensiunilor ramelor

Când vine vorba de măsurătorile pentru ochelari, există mai multe dimensiuni pe care trebuie să le luați în considerare (în milimetri). Care sunt acestea ?

  

Lățimea lentilelor este diametrul orizontal al lentilelor în punctul lor cel mai larg, pe care opticienii îl numesc de obicei „mărimea ochiului”. 

Înălțimea lentilelor măsoară lentila vertical în punctul ei cel ei cel mai înalt și este adesea definită ca „standard”. În ciuda faptului că diferitele branduri de ochelari au definiții diferite pentru înălțime „standard”, aceasta se încadrează de obicei între 32 - 38 milimetri.

Lățimea punții nazale măsoară orizontal partea de deasupra nasului ce se află între lentile, de obicei între 14 - 24 de milimetri. 

Lungimea brațelor măsoară brațul ochelarilor de la balama până la capătul brațului în spatele urechii incluzând cotul de susținere. Acestea se găsesc de obicei în una dintre cele trei dimensiuni standard, 135, 140 sau 145 milimetri.  

Cum să aflați mărimea potrivită 

Sfatul nr. 1: Verificați mărimea ramelor pe care le aveți

Dacă vă uitați pe partea interioară a brațelor ochelarilor, în marea majoritate a cazurilor, veți găsi o serie de numere care indică mărimea ramelor și arată cam așa: 52 [] 22 145. Fiecare pereche de ochelari este diferită și informațiile despre mărime pot fi localizate diferit - de obicei pe partea interioară a brațului, a punții sau în spatele urechii. 

Ce înseamnă aceste numere? Este foarte simplu. Dacă numerele sunt 52 22 145, dimensiunile ramelor dv. sunt:
• 52 mm - lățimea lentilei
• 22 mm - puntea nazală
• 145 mm - lungimea brațului

După ce verificați aceste dimensiuni, comparați-le cu dimensiunile ramelor pe care le-ați ales. Dacă sunt similare, cumpărați-le cu încredere! Sunt potrivite pentru dv!

Sfatul nr. 2: Măsurați-vă singur ramele

Dacă dimensiunile nu sunt trecute pe rame, nu vă îngrijorați! E momentul să vă folosiți dexteritatea. Acum când știți ce părți ale ramei trebuie să măsurați pentru a afla dimensiunile, le puteți ușor măsura cu o riglă milimetrică sau cu un metru de croitorie. Acum sunteți cu un pas mai aproape pentru alegerea ramei perfecte pt. dv. Uraaa! 

Sfatul nr. 3: Folosiți un card de credit 

Nu glumim. Lățimea unui card de credit este aproximativ la fel cu lățimea unei lentile standard (mărimea „M”) și vă poate fi de ajutor în această situație. 

  Luați cardul, puneți-vă în fața oglinzii și puneți marginea cardului pe centrul nasului. Observați apoi până unde ajunge celălalt capăt al cardului. Dacă vă ajunge până la colțul ochiului, puteți alege mărimea standard (M). Dacă marginea cardului se duce mai departe de colțul ochiului, atunci vi se potrivește mai bine mărimea S. Dacă marginea cardului se oprește mai înainte de colțul ochiului, mărimea dv. este L. Asta-i tot. Simplu și rapid. 

Sfatul nr. 4: Folosiți Magic Mirror

În plus față de măsurarea ramelor, puteți folosi Magic Mirror pentru a proba direct pe site ochelarii noștri. Fiecare din noi are o față diferită în termeni de mărime, formă sau alte caracteristici. Magic Mirror e foarte bună pentru a vedea cum vor arăta ochelarii pe fața dv. Puteți așadar proba mii de forme de rame, culori, modele și branduri până găsiți perechea perfectă - toate acestea din confortul casei dv. Trebuie însă să recunoaștem că mărimile de pe Magic Mirror nu sunt 100% exacte, așadar luați în considerare o marjă de eroare de 2-3 milimetri atunci când folosiți orice aplicații virtuale de probă. 

ȘTIAȚI CĂ…?

• Multe perechi de ochelari au mărimi universale care sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor, așa cum sunt modelele eyerim collection
• Pentru marea majoritate a oamenilor, mărimea standard (M) este cea potrivită.
• Multe branduri produc ochelari de vedere și ochelari de soare doar în mărimea standard. Alte mărimi mai mari sau mai mici sunt produse doar în cazul celor mai vândute modele.

Așadar, care este mărimea potrivită? O singură întrebare - și totuși atâtea moduri de a răspunde. Verificați mărimea ramelor pe care le aveți deja, folosiți cardul din portofel sau porniți camera web și folosiți Magic Mirror. Nu veți mai cumpăra niciodată ochelari care nu vi se potrivesc! Uitați-vă pe eyerim și găsiți perechea perfectă pentru dv!  

Alica

Sunt reprezentant în relațiile cu clienții - unul din cei mai noi membri din familia eyerim. Îmi plac oamenii, interacțiunea și am grijă de clienții noștri din întreaga Europă pentru a mă asigura că au zâmbete pe chip. Cânt foarte des, deși nu sunt foarte bună la asta și strâng bani de ceva vreme să îmi cumpău un porcușor micuț.

POSTĂRI SIMILARE
Măsurați-vă rețeta de acasă cu aplicația gratuită Lens Scan de la eyerim!

V-ați uitat detaliile de pe rețetă și nu doriți să mergeți la medic sau la un magazin de optică? Scanați-vă lentilele actuale cu dioptrii gratis cu aplicația gratuită Lens Scan de la eyerim! Este ușor și vă ajută să economisiți timp și bani.

Cum să îți întreții ochelarii?

Dacă vrei să îți păstrezi ochelarii în condiții bune, trebuie să știi să îi cureți corect. Află aici 5 sfaturi pentru a întreține ochelarii în cea mai bună condiție.

Tot ceea ce trebuie să știți despre lentilele cu dioptrii

Nu știți cum să alegeți lentilele potrivite? Vă vom explica în acest articol.

Aveți întrebări? Întrebați-l pe optometristul nostru.