Când soarele apare mai des pe cer, observăm mereu lucrurile care ne lipsesc din viață - piele bronzată, haine ușoare și ochelari de calitate care să ne protejeze ochii. Așa că aici ai unele din cele mai populare mituri despre ochelari de soare care abundă pe internet în aceste zile și ar trebui să le eviți atunci când îți alegi ramele.

Mitul #1: „Mai cool, mai buni.”

Ochelari de soare Miu Miu în Gri Deschis/ Verde cu Lentile Gri

Nu e adevărat.

Într-adevăr este un sentiment plăcut să îți găsești o pereche de ochelari care te face să arăți fabulor și se potrivește cu noile trenduri de modă. Dar ochelarii de soare nu sunt doar o piesă trendy dintr-o ținută. Cel mai important lucru în alegerea ochelarilor de soare este să aibă protecție UV foarte bună. Să îți protejezi ochelarii pe timp de vară cu o pereche cu protecție UV este mult mai cu stil, prieteni! Pe magazinul online al eyerim avem ce îți trebuie - aici este colecția 2018 unde vei pute găsi cei mai cool ochelari de soare cu protecție UV.

Mitul #2: “Ochelarii de designer sunt scumpi fără niciun motiv.”

Ochelari de soare Miu Miu Roz cu rame de aceeași culoare

Nu e adevărat.

O pereche de ochelari de designer trece prin anumite teste stricte înainte să fie pusă pe piață. Aceste modele de ochelari, precum cele de la Dior, Gucci sau Prada au de obicei o ramă mult mai grea și stabilă așa că nu îi vei pierde la vreum festival de vară și te vor ține ani de zile. Desigur, nu toți ochelarii cu un brand cunoscut au protecție UV sau UVB dar pe eyerim vei pute citi în descriere care dintre modelele preferate au portecția necesară.

Mitul #3: “Orice pereche e mai bună decât nimic.”

Marc Jacobs Rotunzi cu rame Tortoise Shell și Lentile Maro

Nu e adevărat.

Foarte multe persoane, în speranța de a-și proteja câtuși de puțin ochii, aleg orice pereche de ochelari pe care o găsesc. Nu este deloc o idee bună! Este foarte important să știi că dacă porți ochelari de soare ieftini este mai rău decât fără ochelari. Dacă ochelarii de soare sunt suficient de întunecați pentru zilele însorite, dar nu oferă protecție UVA și UVB, aceștia pot fi foarte periculoși pentru sănătatea ochilor. Iar așa ceva nu este bine deloc pentru ochii nimănui. Încearcă ochelarii polarizați de exemplu, aceștia sunt excelenți pentru zilele însorite!

Mitul#4: “Mărimea nu contează.”

Ochelari de soare Rotunzi Supradimensionați Chloe CE120S 724 cu rama Auriu/Piersic pastelat cu lentile Gri

Nu e adevărat. (Cel puțin când vine vorba de ochelari)

Ochelarii de soare cu lentile mari sunt, conform multor doctori, mult mai buni. Alegerea ta nu trebuie să fie un model supradimensionat, mai ales dacă nu te atrag, aceștia trebuie doar să fie mai mari decât ochii tăi și să îți acopere perfect ochii. Știm foarte bine că ochelarii de soare mici sunt la modă în acest sezon, așa că îi poți comanda dar ai grijă să îți protejezi ochii minunați.

Acum că știi toate aceste lucruri importante despre ce trebuie să eviți când îți cumperi rame noi, poți merge pe eyerim și să îți alegi ochelarii de soare de vis și care să te protejeze. Spor!