Persol este un brand italian de ochelari realizați manual, specializat în ochelari de soare si de vedere. Numele Persol - provine din per il sole, care înseamnă “pentru soare”. Povestea Persol începe în 1917 în Turin, unde creatorul Giuseppe Ratti a început să producă primii săi ochelari și lentile pentru atleți și aviatori. Astăzi, toți ochelarii (de soare) Persol sunt realizați în Italia, folosind acetat de celuloză.

Persol este una dintre cele mai longevive companii producătoare de ochelari din lume și este, în prezent, deținută de grupul Luxottica. Chiar și astăzi, fiecare ramă este produsă în Italia. Tot manual, perfectă, complexă și aliniată până la cel mai mic detaliu.

AMBALAJ

Toți ochelarii de soare sau de vedere de la Persol sunt ambalați într-o cutie de prezentare cu brandul aplicat. Orice cutie include un certificat de garanție Persol. Acest certificat prezintă un logo Persol în relief, și include un spațiu dedicat detaliilor despre ochelari și vânzătorului. De asemenea, mai este prezentă o lavetă de curățare cu brandul aplicat. Ultimul lucru de urmărit este husa Persol care are un logo aplicat.

Cum să identifici ochelari de soare Persol autentici - ambalaj, certificat, lavetă de curățare, husă

MATERIALE

De la lentilele de cristal la acetatul și metalul din rame, săgeata emblematică și tehnologiile ascunse sub carcasă - Persol înseamnă mai mult decât ochelari, pentru că sunt opere de artă. Cele mai multe modele includ lentile realizate din cel mai prețios material optic de origine naturală, garantând protecție și claritate.

Ochelarii de soare Persol includ sistemul patentat 'Meflecto' flexible stem, care este primul sistem flexibil pentru brațe dezvoltat pentru confort maxim, prin eliminarea presiunii care se exercită pe cap de către elementele ochelarilor. Sistemul Meflecto permite ochelarilor să se adapteze fiecărei forme unice a feței și să se adapteze confortabil pentru fiecare utilizator.

Cum să identifici ochelari de soare Persol autentici - materiale

MARCA ÎNREGISTRAT

Marca înregistrată este săgeata argintie (adeseori numită și “Săgeata supremă”) și multe dintre modele de ochelari ale companiei includ acest simbol. Săgeata supremă este simbolul Persol, elementul definitoriu. Când Ratti a creat Săgeata, a spus că “aceasta va fi ceea ce mă definește”. De la prima variantă simplificată (denumită Simplex), Săgeata a evoluat continuu prin ajustări tehnice și de design, ajungând în momentul Săgeata Supremă, care este folosită azi în colecțiile Persol.

Evoluția istorică a Săgeții include peste 30 de variante diferite. Săgeata este elementul care face o pereche de Persol să fie inconfundabilă într-o mare de produse, dar și ceea ce face acest brand atât de emblematic.Săgeata este realizată din metal și este inclusă cu atenție în rama ochelarilor. Ar trebui să fie plană pe ramă, cu margini regulate.

Cum să identifici ochelari de soare Persol autentici - marcă înregistrată

LOGO

Majoritatea ochelarilor de soare au logoul Persol poziționat în colțul superior al lentilei din dreapta. Brațul drept al ochelarilor de soare Persol prezintă logoul Persol, urmat de 'Hand Made in Italy'. De asemenea, literele CE , care reprezintă Conformitatea cu normele Europene, trebuie să fie prezente.

Pe brațul lateral stâng al noilor ochelari de soare Persol este înscris codul modelului, care include 3 sau 4 cifre urmate de o literă. De asemenea, se pot regăsi informații despre mărime, reprezentate de două numere separate.

Cum să identifici ochelari de soare Persol autentici - logo  Cum să identifici ochelari de soare Persol autentici - logo

Pentru luna August, Persol a pregătit o nouă colecție, care este împărțită în 5 serii: THE BREAK, THE FUN, THE RIDE, THE CHILL, THE TABLE. Colecția Persol celebrează viața, în toate formele sale - te provoacă să renunți la rutină și să îmbrățișezi tot ce este nou. Cea mai profundă libertate este să fii tu însuți. Observă designul perfect al firului de iarbă, al razei de soare, căldura acesteia pe pielea ta. Bucură-te de companie prietenilor care înțeleg instinctiv aceste lucruri: micile plăceri care contează cel mai mult. Descoperă cea mai nouă colecție Persol 2019.

Te rugăm să ai în vedere că acest ghid nu garantează autenticitatea unui produs și Persol poate face schimbări în procesul de fabricație. Vom face tot posibilul să actualizăm articolul când avem informații noi și te vom ține la curent! Vezi colecția Persol de pe eyerim eshop și încearcă modelele cu Magic Mirror.