Grecia are mii de insule pitoresci, însă doar una iese în evidență ca un diamant strălucitor - Santorini. Dacă ești o fire romantică, un fan al caselor alb-albastru grecești și îți place vinul bun și bucătăria delicioasă a zonei, acesta este un loc de care fără dubiu te vei îndrăgosti. După Istanbulul oriental, al doilea episod al seriei Go. Explore. See. de duce la plajele vulcanice cu nisip negru ce iți taie răsuflarea ale acestei insule magice.

 

Ancorat în Marea Egee, Santorini a fost format de erupția puternică a bătrânului vulcan subacvatic numit Thira – așa îi spun până astăzi cei 15.000 localnici cu locuiesc pe această bucățică de pământ.  

Luând de obicei primul loc în studiile de popularitate și considerat pe scară largă cea mai frumoasă, nu este de mirare că a ajuns să fie locul cel mai vizitat din Grecia. Santorini este o destinație de vis pentru călători, turiști și căutătorii de senzații tari din toată lumea. Anual, singurul aeroport de pe insulă micul feribot primește mai mult de 2 milioane de oameni. Deci te sfătuim să îți pregătești călătoria dinainte.

Când să vizitezi?

Înafara sezonului. Luptându-se sub greutatea turismului, insula chiar a luat în considerare limitarea  numărului de turiști. Sezonul principal începe în iunie și ține până în prima parte a lunii septembrie. Dacă nu îți place înghesuiala, asigură-te că eviți această perioadă. Pe lângă faptul că poți explora zona în liniște, te poți bucura de prețurile mai mici și găsești cazare fără griji. În caz contrar, trebuie să îți rezervi șederea cu săptămâni înainte.

Ce să vizitezi?

Insula este relativ mică și o poți traversa dintr-o parte în cealaltă într-o oră. Câteva zile sunt de ajuns pentru a vizita cele mai fascinante locuri. După ce absorbiți atmosfera insulei pentru încă câteva zile, poți avea destul timp să iei feribotul și sa vizitezi câteva din insulele adiacente.

Orașul capitală al Thira (Fira) este inima culturală și comercială. Întrețesută cu străduțe romantice înguste, buticuri cu suveniruri, case și biserici grecești clasice, este un paradis nu numai pentru fotografi. Surprinzătoarea sa viață de noapte și atmosferă fermecătoare fac Thira un loc unde majoritatea turiștilor se îndreaptă.

go explore see greece santorini eyerimOricum, locul pe care îl știi din toate cărțile poștale și prefețele cataloagelor de călătorie este Oia - fața turismului grecesc și cel mai frumos loc din Santorini. Da, este aproape imposibil să eviți mulțimile de turiști, dar peisajele cu stâncile ei roșiatice contrastând cu morile de vânt albe și domurile albastre ale bisericilor tot vor face vizita ta una de neuitat. Oh! Și asigură-te că nu pierzi apusul în acest sat. Poate foarte bine să fie cel mai frumos pe care l-ai văzut.

go explore see greece santorini eyerimSfatul nostru despre locul unde trebuie neapărat să mergi, ținând cont de tot ce am văzut până acum, este satul Pyrgos, cunoscut de asemenea ca și „cel de al doilea Oia”. Pe măsură ce ne făceam cu greu drum prin străzile suprapline ale satului Oia, Pyrgos era acolo doar pentru noi (și câțiva localnici prietenoși). Totuși, ceea ce a făcut vizita noastră una de neuitat a fost sincronizarea. Am fost destul de norocoși pentru a experimenta o ceremonie tradițională ce avea loc în fiecare Luni de Paște în acest micuț sat mediteranean. Seara, mii de lumânări sunt aprinse pa acoperișurile acestuia, dând impresia că tot satul a luat foc.

Sperăm că episodul cu Santorini a adus câteva raze de soare în zilele tale de toamnă. În episodul viitor al seriei Go. Explore. See., te vom conduce într-o lume minunată a iernii și vom cuceri împreună munții plini de zăpadă ai Slovaciei.