Reflexiile, întunericul, vremea nefavorabilă, lumina soarelui, ceața și mulți alți factori slăbesc în mod semnificativ vizibilitatea. Ochelarii potriviți pentru condus pot rezolva toate aceste probleme și vă îmbunătățesc siguranța la volan. Ochelarii pentru condus nu sunt doar pentru ca să arătați bine la volan, ci chiar vă pot ajuta la condus. Sunt mai multe tipuri de ochelari speciali, cum ar fi ochelari pentru condus pe întuneric sau pe timp de ceață.

1. RAMELE: Vederea periferică contează

Ramele sunt importante atunci când vă alegeți ochelarii pentru că ramele late împiedică vederea periferică și cresc riscul de accidente. Ochelarii cu lentile mari și brațe subțiri (ca Aviator sau Mike de la eyerim collection) sunt o alegere bună. Aceștia vă protejează de lumina soarelui și permit o vedere periferică bună.

ochelari de vedere, eyerim collection, model MIKE, ochelari pentru condus, eyerim blogochelari de soare, Ray-Ban Aviator Gradient, ochelari pentru condus, eyerim blog

2. CULOAREA LENTILELOR: Pentru contrast mărit și vizibilitate îmbunătățită

Culoarea lentilelor este la fel de importantă ca ramele. O culoare aleasă în mod greșit poate afecta vizibilitatea și reduce contrastul vizual. Lentilele întunecate (în special cele cu lentile-oglindă) nu sunt potrivite pentru șofatul pe ceață sau în condiții de vizibilitate redusă - cu cât sunt mai întunecate lentilele, cu atât va trece mai puțină lumină prin ele. Un alt exemplu de lentile nepotrivite sunt lentilele roz sau albastre - acestea pot deforma culorile din mediul înconjurător. Culorile ideale pentru șoferi sunt gri sau maro (polarizat) pentru că sunt neutre și modifică cel mai puțin culorile din jurul lor. Multe perechi care sunt concepute pentru condusul pe timp de noapte (sau în condiții de luminozitate redusă) au lentile galbene pentru că acestea contribuie la un contrast mai mare al culorilor și o rezoluție mai bună. 

• Culoare în degradé a lentilei
O altă alegere ideală sunt ochelarii care au culoarea lentilelor în degradé - aceștia vă oferă o perspectivă mai bună asupra șoselei (reduc intensitatea strălucirii soarelui și păstrează culoarea naturală a bordului fără a schimba nuanța).

Ochelari pentru condus, ochelari pentru șoferi, șofer, ochelari, ochelari de soare, blog eyerim

3. LENTILE CU PRESCRIPȚIE MEDICALĂ: Pentru a vedea fiecare detaliu

Ochelari de soare cu dioptrii: Vă schimbați ochelarii?
Nu mai este nevoie. Dacă purtați ochelari de vedere sau lentile de contact și schimbați ochelarii de soare cu cei de vedere în timp ce conduceți, ochelarii de soare cu dioptrii pot fi soluția salvatoare pentru dv. Aceștia combină corectarea vederii cu protecția UV. Cu aceeași pereche de ochelari, puteți rezolva și corectarea vederii, și reflexia neplăcută a luminii strălucitoare a soarelui.

• Ochelari cu lentile multifocale: Vedere clară la toate distanțele
Lentilele multifocale (progresive) corectează atât vederea la distanță, cât și pe cea la apropiere. Principalul avantaj al lentilelor multifocale este tranziția fină între vederea la distanță și cea la apropiere fără nevoia de a schimba ochelarii. Cu aceeași pereche de ochelari, puteți vedea clar la toate distanțele, lucru care va îmbunătăți considerabil siguranța la volan.

4. CARACTERISTICI SPECIALE ALE LENTILELOR: Upgradați-vă ochelarii

• Lentile polarizate
Lentilele polarizate sunt o alegere excelentă pentru șoferi pentru că au un filtru special care previne ca lumina soarelui să se reflecte în ochii dv. și să vă orbească. Puteți adăuga acest filtru de polarizare și pentru ochelarii de vedere.  

•  Strat antireflex
Un ajutor de nădejde în timpul condusului este și stratul antireflex al lentilelor care îmbunătățește vizibilitatea. Un alt avantaj al stratului antireflex este respingerea grăsimii, caracteristică datorită căreia ochelarii se păstrează curați pentru o perioadă mai lungă. Stratul antireflex este prezent la toate lentilele ochelarilor de vedere eyerim collection

Ochelari pentru condus, ochelari de soare cu dioptrii, filtru fotocromatic, ochelari de soare polarizați, strat antireflex, blog eyerim

Sperăm că prin aceste sfaturi am contribuit la alegerea unor ochelari potriviți care să asigure o vedere clară și un șofat în siguranță. Pe eyerim veți găsi o gamă largă de ochelari potriviți pentru călătorie - nu doar pentru o vedere sănătoasă, dar și pentru o siguranță mai mare la volan. Drum bun!