Fiecare femeie care poartă ochelari știe cât de dificil poate fi să îi combine cu un machiaj grozav. Ochii pot părea mult mai mari/mai mici sub ochelari, rimelul se freacă de lentile etc. De aceea, îți aducem 7 sfaturi utile pentru ca machiajul și ochelarii să se completeze perfect.

Baza este substratul

Machiajul ochilor nu înseamnă doar o aplicare rapidă a fardului și a conturului. Pentru ca efectul final să nu arate doar grozav, ci și să reziste toată ziua, este o idee bună să folosiți o bază de fond de ten. Aceasta este cea care pregătește suprafața pielii pentru aplicarea ulterioară a fardului sau a conturului de ochi, care nu se depune în riduri și durează mult mai mult.

Concentrați-vă pe zona ochilor

Când vine vorba de machiajul ochilor, zona ochilor este la fel de importantă, deoarece imperfecțiunile sunt adesea accentuate de ochelari. Așadar, pe lângă fondul de ten, folosiți un corector sau un iluminator într-o nuanță de caise pentru a neutraliza cearcănele sau venele de sub ochi și pentru a ilumina zona fără a o face să pară prea luminoasă.

Alege un creion de pleoape potrivit

Un creion aplicat cu precizie îți poate evidenția frumos ochii și poate adăuga profunzime privirii tale. Dar problema este că acestea se estompează ușor atunci când purtați ochelari, lăsând pete inestetice atât pe față, cât și pe ochelari. Așadar, alegeti un creion rezistent la apă, care este mai rezistent și va rezista toată ziua, în ciuda ochelarilor!

Sfat: Ajustați grosimea conturului la rama ochelarilor dumneavoastra. Asta înseamnă că, dacă aveți rame îndrăznețe și groase, nu ezitați să aplicați un contur mai îndrăzneț. În schimb, pentru rame delicate și subțiri, alegeți un contur mai subtil.

Asortați culoarea ramei cu nuanța machiajului.

Ochelarii nu sunt doar un instrument practic, ci pot fi și un accesoriu perfect elegant, care atrage atenția asupra ochilor dumneavoastra. Profitați de acest lucru și alegeți culori care să vă pună în valoare atât ochii, cât și ochelarii în sine. Astfel, de exemplu, dacă purtați ochelari cu rame maro, alegeți nuanțe calde de maro sau umbre aurii. Ramele argintii, pe de altă parte, se potrivesc cu nuanțe reci de gri sau albastru. Aproape orice se potrivește cu ramele negre atemporale, dar dacă sunteti mândra posesoare a unor ochelari în culori îndrăznețe, cum ar fi roz, roșu, mov sau verde, nu experimentati prea mult cu umbrele de ochi. (Bineînțeles, vorbim despre machiaj, așa că faceti cum va simțiti mai bine! ♥)

Sfat: Fardul de ochi nu trebuie să depășească rama ochelarilor, astfel încât aspectul general să nu distragă prea mult atenția.

Dioptriile pe care le purtați joacă, de asemenea, un rol în machiajul dumneavoastră. Deoarece ochelarii cu focalizare de aproape (hipermetropie) fac ochii optic mai mari, echilibrați acest fenomen cu un machiaj luminos și strălucitor. În schimb, dacă nu puteți vedea în depărtare (miopie), ochii dumneavoastra sunt probabil optic mai mici. Prin urmare, folosiți un fard de ochi mat mai închis și, de exemplu, un creion alb pe linia inferioară a ochiului. Acest lucru va echilibra proporțiile și, de asemenea, va accentua forma ochilor dumneavoastră.

Atenție la gene

Machiajul ochilor fără rimel? Cu greu! Este ceea ce face ca genele să iasă în evidență și ca ochiul dumneavoastra să fie vizual mai mare. Pentru a preveni ca genele să se frece de sticlă și pentru a obține un adevărat "efect wow", asigurați-vă că folosiți mai întâi cleste ondulator pentru gene. Mai întâi, va ocupati de nivelul pleoapei, apoi în mijlocul genelor și în final la vârfuri. Aplicarea ulterioară a rimelului evocă aspectul perfect.

Sfat: Săriți peste machiarea genelor inferioare. Rama ochelarilor poate proiecta umbre și, împreună cu genele inferioare închise la culoare, ar putea să vă facă ochii să pară obosiți.

Evitați umbrele prea întunecate

Dacă ești un fan al machiajului de tip fum, purtati-l cu lentile de contact, dar încercati ceva diferit cu ochelari. Fardurile de ochi prea închise sub ochelari va pot face ochii să pară obosiți. În schimb, optati pentru culori deschise, care să evidențieze culoarea naturală a pleoapelor. Pentru un plus de "dramatism", aplicați o nuanță ușor mai închisă în colțul exterior al ochiului și estompați-o bine.

Nu uitați de sprâncene

Dacă v-ati pregatit ochii după bunul plac, nu uitati un alt lucru foarte important - sprâncenele. Atunci când purtați ochelari, cel puțin o parte din sprâncene este vizibilă în afara ramei, așa că acestea trebuie să fie îngrijite, de preferat mai groase. Nu vă fie teamă să adăugați și puțină culoare - creioanele de sprâncene, mascara sau gelurile sunt disponibile în tot felul de nuanțe.

Sperăm că aceste sfaturi v-au ajutat și că frumusețea ochilordumneavoastra va fi și mai vizibila sub ochelari.
 

Sfat: Încercați mii de ochelari de vedere din confortul casei dvs. cu Proba virtuală